RĪCĪBAS DIENAS 2021

Veselīgs dzīvesveids
 

1.decembrī 1. un 2. klašu skolēni piedalījās izglītojošā tiešsaistes nodarbībā “Man ir tīri zobi!”, lai kopā ar speciālistiem pārrunātu mutes dobuma un zobu veselību. Zobu veselība ir saistīta ar uztura  paradumiem, kā arī ar regulāru un pareizu zobu tīrīšanu.
             Uztura speciāliste un zobu higiēniste skolēniem saprotamā un saistošā veidā pastāstīja par veselīgiem un neveselīgiem produktiem, iepazīstināja skolēnus ar uztura produktiem, kuri ir veselīgi un kuri nav, jo kaitē zobu veselībai, liekot uzsvaru uz veselīga uztura jautājumiem saistībā ar mutes un zobu veselību. Lektore sniedza teorētiskas zināšanas mutes dobuma un zobu veselības veicināšanu un higiēnu. Ar zobu mulāžas palīdzību demonstrēja pareizas zobu tīrīšanas tehnikas, kas ļāva skolēniem apgūt praktiskas iemaņas zobu tīrīšanā. Nodarbības noslēgumā spēles metodes veidā jautājumu/atbilžu formātā skolēni nostiprināja nodarbības laikā iegūtās zināšanas.
             Paldies par mājas darbu un dāvanām – katrs skolēns saņems krāsojamo uzdevumu grāmatiņu, zobu tīrīšanas kalendāru ar uzlīmēm, krāsainu diplomu, zobu suku un frotē dvielīti.
Lai laba veselība, tīri un veseli zobi!

Vides novērtējums 2021./2022.

Enerģija
Transports
Atkritumi
Ūdens
Pārtika
Skolas vide
Veselība
Līdzdalība