• 3.b klases skolēni piedalījās PUTRAS DIENĀS 2018.

    2018-11-07

    29.oktobrī 3b. klase kopā ar skolotāju noskatījās prezentāciju par graudaugiem un degustēja uz vietas pagatavotu auzu pārslu putru. Ļāvāmies ekspermentēšanai un uzmeistarojām savu putras recepti, tā radot savu simtgades putras recepti, kuru var izmantot ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās kā saldo ēdienu.

    RECEPTE

    Iepriekš jāizvāra vidēji biezs dzērveņu vai aveņu ķīselis.

    2 gl. piena

    1 gl. auzu pārslas

    1∕3 gl. mannā putraimu

    Šķipsniņa sāls un šķipsniņa cukura

    Pienā vāram auzu pārslas. Tad, kad auzu pārslas ir tuvu gatavībai, pievieno mannā, sāli un cukuru. Vāra līdz putra gatava.

    Vēl karstu putru salej nelielās bļodiņās. Iepriekš bļodiņas apakšā no svaigām avenēm vai dzērvenēm var salikt rotājumu (tas varētu būt skaitlis 100, vai simtgades simbols). Kad putra ir nedaudz atdzisusi un ieņēmusi bļodas formu, to izkrata uz padziļa šķīvja. Apkārt ielej ķīseli. Ēdiens ir gatavs pasniegšanai. Lai labi garšo!